tag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post2950395360903172383..comments2023-10-23T17:47:10.078+02:00Comments on Mademoiselle Marina: Fettucine rosse con fave, speck e pomodoro crudo...Crvena testenina sa bobom, svezim paradajzom i slaninicom...Marinahttp://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-84055774182011781022013-05-12T17:26:18.311+02:002013-05-12T17:26:18.311+02:00O, pa to bi bilo sjajno ! Do sada nam se desila sa...O, pa to bi bilo sjajno ! Do sada nam se desila saher torta sa solju i musaka od patlidzana sa secerom...torta sa sircetom nam fali !<br />Vidis, u braku ljudi moraju da su kompatibilni...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-77114427969288233392013-05-12T17:07:09.981+02:002013-05-12T17:07:09.981+02:00I ja sam počela da jedem lokalno i sezonski. Uvozn...I ja sam počela da jedem lokalno i sezonski. Uvozni paradajz zimi stvarno ima ukus plastike. <br />O, da Ivan ume da bude vrlo koristan. Pogotovo kada zna da će njegov rad biti nagrađen tortom ili kolačima. Upravo je sastavio novu dasku koja će služiti kao podloga za fotkanja i ofarbao u plavo a peče mu se Peraška torta. :)<br />Mada zamalo da u fil umesto ruma sipam pozamašnu količinu sirćeta tako da bi bili 1:1. On gubi dokumenta, ja pravim kolače sa sirćetom. :) Zokahttps://www.blogger.com/profile/09678559389123220141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-66832792108791984562013-05-12T13:17:30.889+02:002013-05-12T13:17:30.889+02:00Ma sve moze Zoko ! Ali nije strasno uopste, ukolik...Ma sve moze Zoko ! Ali nije strasno uopste, ukoliko je dobro umeseno...<br />Da, da..i ja mislim da je stvari samo ukusa...ima ko vise voli da se malo prosusi...eventualno treba mozda minut duze da se kuva, ali za sve se udje u stos...bitno je da dobro ispadne !<br />Znam, u Beogradu ga ne moze biti, kod nas je suvise hladno...Ja mislim da u principu treba da se jede ono sto raste lokalno, ne moze sve svuda da uspeva...kao onaj mali paradajz koji englezi zovu cherry..on se mucen rodio na Siciliji a ne mozes ti tamosnju zemlju i jos gore - sunce, da preneses kod nas ili u Holandiju...ukus se izgubi !<br />Koliko ja vidim po mnogim stvarima tvoj Ivan je u principu jedno dosta dragoceno bice...cini mi se da ima samo manu da zaboravlja dokumenta na krovu kola pa sa njima vozi okolo, naokolo, ali za ostalo je super !!<br />Hvala !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-29716886971751147052013-05-12T13:00:20.442+02:002013-05-12T13:00:20.442+02:00Ja ću da napravim kompromis. Razvućiću testo prvo ...Ja ću da napravim kompromis. Razvućiću testo prvo mašinom a onda ću da obrnem jedan krug između oklagije i drvene površine, je l može ? :) Ivan je bio tako dobar da mi je napravio vrlo siličan čiviluk sa kineskim štapićima i čak ga je ofarbao u belo. Ima počasno mesto pored mašine za pastu . Ja na njemu okačim gotovu testeninu , malo da je prosušim pre kuvanja. Ne znam zašto , ali malo prosušena malo mi je ukusnija. Nema kod nas u Bg svežeg boba. Moja tetka u HN ga sadi i da kuva varu (supa sa pasuljem, sočivom, leblebijom ) sa njim. <br />Inače, ova tvoja pasta odlično izgleda. Zokahttps://www.blogger.com/profile/09678559389123220141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-67727516557717257542013-05-09T10:31:57.868+02:002013-05-09T10:31:57.868+02:00Opste globalna !!Opste globalna !!Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-47711904090303930852013-05-09T10:10:47.385+02:002013-05-09T10:10:47.385+02:00Ništa ljepše od domaće tjestenine! Ovo je za mene ...Ništa ljepše od domaće tjestenine! Ovo je za mene čisto savršenstvo, uz ovako fini sos, mmh :) tanjahttps://www.blogger.com/profile/06891183769691645859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-35216268944295268752013-05-08T22:39:06.318+02:002013-05-08T22:39:06.318+02:00ih, samo da znas moja majka kako je svojevremeno i...ih, samo da znas moja majka kako je svojevremeno iz trsta dolazila - sa pola samoposluge ! Najverovatinije kao i ti...a doduse i Majina mama sa njom ! <br />Dobro, dobro...ovaj put si opravdana !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-78576971254126987462013-05-08T22:36:16.580+02:002013-05-08T22:36:16.580+02:00Moracu da ga pitam za spanac i nadam se da cu uspe...Moracu da ga pitam za spanac i nadam se da cu uspeti da ti prenesem njegov odgovor a da ga ne zaboravim...cini i se da mi je to jednom vec i objasnjavao i da ima neke veze sa oksidisanjem gvozdja koje je u njemu...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-76530338370425594152013-05-08T21:56:11.449+02:002013-05-08T21:56:11.449+02:00Sve je divno al' oklagiju ću da zaboravim:-) N...Sve je divno al' oklagiju ću da zaboravim:-) Na bob se ovde retko može naleteti a i kad se naiđe onda košta kao biftek!<br /><br />Znaš da sam svojevremeno iz Trsta redovno donosila zelene taljatele, carinik me je uvek gledao kao čudo:-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-59849136762151909692013-05-08T21:22:48.804+02:002013-05-08T21:22:48.804+02:00Smejem se na ovo "izvin'te" :)))
Pr...Smejem se na ovo "izvin'te" :))) <br />Probaćemo sa rukolom, inače je volim jako.<br /><br />A da li muž zna zašto se za spanać savetuje da se ne podgreva? Meni to nikako nije logično, sve mislim, ako je jednom bio "grejan", dok se prvi put kuvao, šta to pa može da vaskrsne posle iz drugog grejanja :) Moguće da mi je logika na nivo predškolca, al' svi imamo te neke detinje osobine u sebi :)<br /><br />Ok, shvatila sam to oko sušenja-nesušenja, nego me zbunilo što vidim tu sliku, a po tekstu zaključujem da to ipak ne radiš, pa rek'o možda ima neko "ali" koje nisam propratila. Inače, čiviluk je presladak!<br /><br />Nema svežeg boba kod nas, bar ja nisam nikad videla.<br /><br />Pozdrav!<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-50626765371171874222013-05-08T09:30:27.742+02:002013-05-08T09:30:27.742+02:00a i kada ne bih zaboravila nesto...sto se tice zel...a i kada ne bih zaboravila nesto...sto se tice zelene boje: mnogo je intenzivnija zelena kada se koristi rukola u odnosu na istu kolicinu persuna (to sam jednom probala)...posle mi je strucno muz objasnio da ima vise vrsti hlorofila ! Izvin'te, rekoh....Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-26617718032519394952013-05-08T09:27:34.618+02:002013-05-08T09:27:34.618+02:00ja sam neki put kao malo dete, nisam se smirila do...ja sam neki put kao malo dete, nisam se smirila dok nisam kupila taj civiluk ! A u stvari ga ne koristim, tj. koristim ga iz cistog folklora za sliku ! Ima ljudi koji vise vole da se testo malo prosusi a ima ko to ne radi (ja...ali nisam ja jedina). Znaci samo je stvari ukusa. Navodno, testo koje odmah seces moze da se zalepi jedno za drugo ali meni se to nikada nije desilo prema tome - izjavljujem na osnovu mog iskustva da je apsolutno nepotrebno ! sto se tice testa koje se puni (ravioli, tortellini...)tek njega ne treba susiti jer njega moras da zalepis jedno za drugo a to sve mora omak da se radi.<br />Upravo sada razmisljam gde bi taj civiluk mogao da bude koristan...kada se testo koristi za lasagne ! treba ti ga dosta a pravougaonici su veliki pa je zgodnije da obeseni cekaju.<br />Pazi sada ja...nisam u stanju da odgovorim na pitanje sa dve recenice...<br />Sve je mnogo manje strasno nego sto izgleda ali je osnovno da testo bide JAKO DOBRO umeseno jer se u protivnom mucis da ga razvuces.<br />A jel' ima svezeg boba kod nas? <br />sa suvim bobom se na jugu Italije pravi neki divni pire, vidis to bih mogla da objavim !<br />caos !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-13318123766803691572013-05-07T21:56:15.426+02:002013-05-07T21:56:15.426+02:00Ne znam šta bolje izglda, testenina ili sos, boje ...Ne znam šta bolje izglda, testenina ili sos, boje su skroz divne i intenzivne!<br /><br />Ali nisam nešto shvatila - ipak malo prosušiš razvaljano testo (gledam onaj "čiviluk" sa zelenim tstom), pa onda rolaš i sečeš?<br /><br />Ja se jedno pola godine kanim da napravim rezance za supu, kao, ajd' od toga da krenem. Pa nikad.<br /><br />Bob, pa da, sveži bob... Jednom sam pravila neku piletinu sa bobom, ja uzela kakav sam našla, dakle suvi, a recept sigurno podrazumevao svež ili zamrznut, što sam ja nekako previdela, i tako dobila piletinu s nekim tvrdim grudvicama! Neiskustvo + nerazmišljanje = sve je moguće :)<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-27977209867939222572013-05-07T13:10:16.815+02:002013-05-07T13:10:16.815+02:00da...bob zahteva blagu klimu, odnosno zimi ne treb...da...bob zahteva blagu klimu, odnosno zimi ne treba da bude ispod nule pa je onda jasno zasto se kod nas ne gaji !Nisam znala da se u Holandiji puno koristi premda to ne treba da cuci jer su oni avanggarda u svemu sto je eksperimentisanje u uzgajanju. sto se tice predsednika republike, trenutno je mesto zauzeto...a ja se vezbam !<br />Hvala !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-9271984750856130252013-05-07T13:02:51.694+02:002013-05-07T13:02:51.694+02:00Ma Oliverko nije u krivu...u principu tako je ali ...Ma Oliverko nije u krivu...u principu tako je ali to je jako mnogo ! Ukoliko se jede samo testo za obrok, onda nekom muskom stvoru, pa jos i mladom, to moze da bude i ok, ali ukoliko posle toga nesto drugo treba da jedes onda je zaista suvise ! Ja se pridrzavam onoga sto je govorila moja baka: "covek treba da ustane sa stola a da je jos uvek malcice gladan"...u protivnom ti bude muka !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-44024555780265186532013-05-06T22:01:46.942+02:002013-05-06T22:01:46.942+02:00Toliko znam italianski da mogu da se slozim sa prv...Toliko znam italianski da mogu da se slozim sa prvim komentarom gore (Valentine). Kad bih znala da pravim ovakvu pastu, zahtevala bih od italijanskog parlamenta da me izaberu za predsednika. Da nisam otvorila tvoj blog danas, ne bih ni znala da i ovo povrce na slici bob, inace u Holandiji prilicno popularan i cesto koriscen. Vajda mu ova topla klima odgovara :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-51697440165755525582013-05-06T21:01:29.877+02:002013-05-06T21:01:29.877+02:00Legalizovana anarhija :-)
Jamie Oliver kaže "...Legalizovana anarhija :-)<br />Jamie Oliver kaže "koliko ljudi, toliko jaja i toliko stotina grama brašna". Ja se toga držala k'o pijan plota, ali s obzirom da si na izvorištu zbivanja, ipak ću se držati ove tvoje kalkulacije :-)Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-5440452251831784712013-05-06T16:13:38.128+02:002013-05-06T16:13:38.128+02:00Un mito...! Stra - super - grazie...
Quella al pat...Un mito...! Stra - super - grazie...<br />Quella al paté di olive profuma di olive tantissimo da cruda mentre una volta cotta si perde. Avevo paura di metterne un'altro cucchiaio però pensandoci bene, forse lo potevo fare e non mettere invece l'olio. Del resto, sperimentando si impara.<br />Un bacio,<br />M.Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-64954436241164087152013-05-06T15:40:15.883+02:002013-05-06T15:40:15.883+02:00Marina... hai fatto una lezione grandiosa sulla pa...Marina... hai fatto una lezione grandiosa sulla pasta fresca!! E come ti e' venuta bene ...sto sbavando qui davanti al monitor...sei un mito!<br />La versione al pate' d'olive mi intriga un sacco! <br />Un abbraccio<br />PaolapiccoLINAhttps://www.blogger.com/profile/08330963176682138357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-70135989057936561012013-05-06T10:46:37.746+02:002013-05-06T10:46:37.746+02:00Bas mi je drago...
i ja hocu da probam tu verijant...Bas mi je drago...<br />i ja hocu da probam tu verijantu sa cveklom ali mi se cini da sam u jednoj dosta ozbiljnoj knjizi procitala da je bolje umesto soka od cvekle koristiti jedno 50 gr skuvane i izmiksovane same cvekle...da je boja intenzivnija (uvek tu dobijes neku nijansu roze boje, manje ili vise intenzivnu)...probacu pa cu da javim !<br />Ja sam prvi put svez bob probala u Italiji jer ga ranije u Beogradu na pijaci nikada nije bilo (njemu je mislim suvise hladno kod nas)a ne znam da li ga sada ima...morali bi ipak da ga uvoze odnekud. Mozda ce nam to pojasniti neka Bgd blogerka...u iscekivanju smo.<br />Pozdrav !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-15995152762876512482013-05-05T15:25:05.439+02:002013-05-05T15:25:05.439+02:00Marina ovo je fantastično ! ne znam što bih prije ...Marina ovo je fantastično ! ne znam što bih prije odabrala, tjesteninu i izradu koju si tako dobro opisala da sam već samu sebe vidjela kako pravim domaću tjesteninu, nikada nisam i mislila sam da je to nemoguća misija , ali sada sam baš dobila volju. Krasno mi izgleda u ove tri boje, ja bih još i onu lagano ljubičastu napravila, sa sokom od cikle, ..., super post !! Bob je tek posebna priča, a ja njegov obožavatelj, tek je počeo i još uvijek je dosta skup, ali već za koji dan će to biti drugačije i sezona kreće. Bilježim ovu kombinaciju, ne znam da li će biti baš na mojoj domaćoj pasti, ali ću je sigurno isprobati !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-20032207299898114042013-05-04T08:08:50.338+02:002013-05-04T08:08:50.338+02:00naravno, umesto boba moze da se stavi mladi grasaa...naravno, umesto boba moze da se stavi mladi grasaak...iako bob ima bolji ukus (za mene, naravno)Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-90255772910126690502013-05-04T07:50:18.976+02:002013-05-04T07:50:18.976+02:00Jao, nema boljeg od domaće pašte;), a ova kombinac...Jao, nema boljeg od domaće pašte;), a ova kombinacija mi je među favoritima...Foozdarijehttps://www.blogger.com/profile/04819303949278365483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-68261951312637228372013-05-03T19:30:09.272+02:002013-05-03T19:30:09.272+02:00Il destino,no? Quelle al paté di olive profumani m...Il destino,no? Quelle al paté di olive profumani mmolto di paté di olive ma poi siperde un poco il profumo...resta il colore marroncino...quelle alla rughetta vengono proprio verdissime ! Le ho fatte con il prezzemolo ma sono meno verdi...<br />ma che negata !!!! Provaci...<br />Se non avessi gente a pranzo domenica un salto lo farei da te...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-11427408950485038472013-05-03T19:23:08.102+02:002013-05-03T19:23:08.102+02:00Fettuccine perfette!! Ma quelle al patè d'oliv...Fettuccine perfette!! Ma quelle al patè d'olive quanto devono essere buone?? Certo, hai ragione, ci vuole pazienza, ma così è :-) Comunque anche io sono convinta che, in realtà, nel tuo Dna c'è tanta Italia! Io questo fine settimana, forse, provo a fare i ravioli capresi...ecco mi serviresti a casa a lavorare di mattarello, io sono negata ;-)<br />BacioniRosalbahttps://www.blogger.com/profile/04208441584066379491noreply@blogger.com