tag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post2377214766937957127..comments2023-10-23T17:47:10.078+02:00Comments on Mademoiselle Marina: Scuola di cucina...skola kuvanja...Marinahttp://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-76022770970841117512013-03-26T17:46:02.553+01:002013-03-26T17:46:02.553+01:00Vesna, drago mi je da je neceg korisnog bilo...Vesna, drago mi je da je neceg korisnog bilo...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-45011772225716265412013-03-26T17:45:21.120+01:002013-03-26T17:45:21.120+01:00Hej, pa ja sam u stvari bila na bolovanju...moracu...Hej, pa ja sam u stvari bila na bolovanju...moracu da nadoknadim !!Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-34885393309064501592013-03-26T17:29:40.413+01:002013-03-26T17:29:40.413+01:00Debelo sam okasnila, sela u zadnju klupu. Potvrdil...Debelo sam okasnila, sela u zadnju klupu. Potvrdila si mi neke stvari koje sam izučila proučavajući kuvare ali si mi neka znanja dopunila te sam post zato I pinivala:-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-19910709065504266782012-12-07T22:38:43.897+01:002012-12-07T22:38:43.897+01:00Koji je mesec giugno? Jun? Čoveče, kasnim u školu ...Koji je mesec giugno? Jun? Čoveče, kasnim u školu 6 meseci!!! Toliko kumulativno nisam zakasnila za svih godina školovanja! <br />Nema veze, nadoknadiću.....Ne mogu da dajem komentar na lekciju gore, prvo treb da je dobro proučim. I, da - hvala.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-90668461168526116872012-06-24T21:14:51.605+02:002012-06-24T21:14:51.605+02:00Moram ipak da pozurim...da vam prhka testa na izad...Moram ipak da pozurim...da vam prhka testa na izadju na nos....!Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-61691229382636857662012-06-24T21:08:26.131+02:002012-06-24T21:08:26.131+02:00Jedva čekam. :) Vrućina nas sve ubi. Mislim da će ...Jedva čekam. :) Vrućina nas sve ubi. Mislim da će i ostali učenici imati razumevanja ako lekcija bude kasnila. Mi ćemo do tada vežbati prhka testa:)Zokahttps://www.blogger.com/profile/09678559389123220141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-17001839363861901092012-06-24T19:46:02.189+02:002012-06-24T19:46:02.189+02:00Bitno je prisustvo...!Hvala, hvala...sledeca lekci...Bitno je prisustvo...!Hvala, hvala...sledeca lekcija je u pripremi (unisti me vrucina...!)Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-53880014119220085872012-06-24T19:31:00.067+02:002012-06-24T19:31:00.067+02:00Bjanka i Maja su mi zauzele prvu klupu. :( Nema ve...Bjanka i Maja su mi zauzele prvu klupu. :( Nema veze, evo mene u drugoj. :) Mnogo mi se svidja ideja on line školice. Do sada sam u sipkava testa dodavala samo žumance. Danas sam naučila da testo u koje se doda i belance pogoduje pitama koje se pune povrćem. Jedva čekam sledeći čas!Zokahttps://www.blogger.com/profile/09678559389123220141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-78253586015126899842012-06-20T10:15:12.486+02:002012-06-20T10:15:12.486+02:00Mogu da zamislim nasta je licila kuhinja posle Oli...Mogu da zamislim nasta je licila kuhinja posle Oliverove avanture...vodu naravno treba dolivati malo po malo..i onda se desi da istrci, ali ukoliko se sve sipa odjednom...! Ma, tako kaze pravilo da treba da se radi ali i ja uglavnom vise volim da radim u vangli...<br />Ok, druga u klupi..! iza Maje je to veliki izazov ali bar moze s vremena na vreme malo i da se prepise...ukoliko profesorka nije suvise stroga pa da upisuje..!<br />Vidim da si puna entuzijazma i nadam se da ce quiche dobro da prodje...kao sto rekoh, javi da cujemo!<br />Hvala za terrine, i meni se jako dopalo, to uvek atraktivno deluje. Sada si mi dala zadatak...znaci, sa duguljastim paradajzom...izazov, nema sta...sada i sezona dobrog paradajza pocinje...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-36459348803800316592012-06-20T04:00:11.954+02:002012-06-20T04:00:11.954+02:00Pre dve nedelje sam pravila pizza testo (svoje prv...Pre dve nedelje sam pravila pizza testo (svoje prvo u zivotu), ali neko deseto po redu testo, recept je Jamie Oliver znaci kg brasna i 570ml mlake vode. Kako sam istripovala da mi leze testa i da mi to nekako lako ide, a i nemam dovoljno veliku činiju za tu kolicinu smese, napravila sam taj vulkan na svojoj radnoj povrsini i ulila vodu! Majko moja! Kad je jedna kap probila zidine na samom pocetku cela vodurina kroz potok krenula po povrsini i na kraju sve zavrsilo na podu, poludela sam! Od toga dana, dok ne umesim bar 5000 testa, radim prvu fazu u lavoru ako treba! Ja imam mermer i to se ispostavilo kao super kad su u pitanju sva puterasta testa jer drzi hladnu temperaturu, a i ruke su mi ledene (slaba cirkulacija), tako da mi je to manji problem. Mogu da izdrzim i 2 okretanja kod kroasana ako stavim led ispod povrsine :)<br />Evo prijavljujem se kao druga u klupi! Maji pisi 2 plusa jer ce sigurno biti djak sa najvecim strpljenjem i zivcima na planeti! <br />I vec sam napisala sutra krece kis! E, da! Videla sam ti terrine, izgleda odlicno, nadam se da ce biti i neki sa onim italijanskim duguljastim paradajzom jer to ocekujem kao isporuku sledece nedelje, a u knjizi French Cheff za isti nema dovoljno detalja za amatere kao sto sam ja!Bjankahttps://www.blogger.com/profile/14027637097853636733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-81225216337934661732012-06-03T10:52:20.482+02:002012-06-03T10:52:20.482+02:00Whow...! prvi djak...! Stavicu ti "+" u ...Whow...! prvi djak...! Stavicu ti "+" u tefter...Hvala ti na recima pohvale...<br />Sto se tice vangle, slazem se sa tobom...mnogo je jednostavnije i sigurnije. Pogotovo sto nemaju svi ni dasku za mesenje ni mesta u kuhinji da tu istu dasku negde i stave (to mi se cini dosta dobar razlog da se krene "sa vanglom kroz svet"). Ja imam drveni kuhinjski sto pa radim na njemu jer dasku zaista ne znam gde bih drzala (mozda medj' zubima, sto bi rekla jedna moja drugarica) Teoretski bi trebalo ovako...i kada se malo uvezbas, nije ni tako strasno, naravno mora da se pazi...pogotovo ako se stavi jaje...pocnes od sredine i sa strane dodajes brasno. Najvaznije je da je puter hladan i da se ne pregreje, onda se raspada...Moram da priznam da ja imam i Kenwood-ov robot...to je od svega najjednostavnije, sve stavis u njega , ukljucis i on odradi stvar.! Ali ako treba da naucimo kako se zapravo radi, onda na dasku i vrhovima prstiju...<br />Da, testo sa uljem je krckavije, ipak je 1/2 case ulja manje nego na primer 150 gr putera i treba ga obicno tanje razvuci. Iskreno govoreci, mnogo je ukusnije i bolje bilo kakvo sipkavo testo sa puterom,ali to moze da bude stvar mog ukusa...<br />Moracu da pronadjem kod tebe te "dronjcice", jako su me zaintrigirali..!<br />Cao..!Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2336788084711937495.post-6395942492005297012012-06-03T10:06:07.508+02:002012-06-03T10:06:07.508+02:00Pre svega, super je što si pokrenula ovu rubriku, ...Pre svega, super je što si pokrenula ovu rubriku, evo mene u prvoj klupi :) Ostalima bih htela da kežem (mada je Marina napisala već u svom profilu, ali znam da ne čitaju svi profil podatke), da je Marina završile gomilu kurseva u čuvenoj kulinarskoj školi Le Cordon Bleu, a kasnije i sama postala predavač tamo, dakle, čitajte pažljivo :)<br /><br />Prhka testa. Nemam ja pojma, naravno, da imenujem te podele, mada u praksi sam prhka testa razdelila upravo na ona sa i bez jajeta, tačno tako, belance povezuje sastojke, i mnogo je lakše za rad/razvlačenje od onog bez, ono me uvek nervira što se roni i mrvi :) I samo sam jednom-dvaput krenula da pravim testo na ravnoj podlozi, vidim svi tako rade. Meni to sve beži i napravim svinjac očas posla. Tu početu fazu, ja obavim u vangli, nekako volim da imam zidove.<br /><br />Zainteresovalo me je to što kažeš da je testo sa uljem krckavije od varijanti sa drugim masnoćama. Ja bih po defaultu mislila da je to isto. Jedino mast daje još veću sipkavost, to se zaista uoči. Imam neki recept za, pa recimo keksiće sa kikirikijem, kod mene zabeleženi kao "dronjčići". Tako ih zove koleginica od koje sam dobila recept :) Dronjavi su jer ih ona ne seče, nego ispeče jedan veliki "keks" u veličini pleha, pa onda izlomi. I to je super nešto, i jako je krckavo, a pravi se baš od integralnog brašna, ulja i piva. I puno mlevenog kikirikija. Pravila ja, nije to meni baš ispalo kao toj koleginici, moju behu deblji pa samim tim i tvrđi i teži za jelo, njeni bili baš baš tanki. Moraću da ponovim to, davno beše.<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.com